Suntem cu totii fascinati si asteptam perioada de sarbatori cu nerabdare. Participam la amenajarea localitatilor, targurilor de Craciun, ce da feeria si starea de sarbatoare de iarna precum si iluminatul de sarbatori in pietele oraselor, pe strazile principale, parcuri, artere etc.

Citește și : Noi decidem de la cine cumpărăm energie electrică ?

Dar totusi acest iluminat inseamna costuri din banii contribuabillor atat pentru achizitia de corpuri de iluminat sau in unele cazuri inchirierea acestora dar si costurile de montaj, demontaj, design, si costul energiei electrice.

Toate acestea ar trebui sa fie publice ca fiecare cetatean sa inteleaga costurile, sa stie cat s-a platit si ce s-a platit din banii fiecaruia, si cu cine au fost cheltuiti acesti bani. Si daca in unele localitati aduc un plus de valoare, prin atragerea mai multor turisti care aduc bani cheltuiti in localitatile respective, in altele situatia nu poate fi la fel, Si sa nu uitam ca fiecare dintre noi suntem consumatori de servicii publice si din taxele si impozitele fiecaruia dintre noi, atat ca persoane fizice cat si companii, in localitatile respective sunt cheltuiti banii pentru comunitate.

Citește și : Și s-a făcut lumină

InfoCons este alaturi de fiecare cetatean, care fiind si consumator de servicii publice realizeaza studii comparative pentru a veni in intimpinarea informarii transparente.

 

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

 

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor  și  Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro