Câți dintre noi realizează că voluntariatul ar trebui să fie o stare de normalitate și nu să-i privim pe cei care fac voluntariat ca pe niște ciudați ?
De multe ori aud, vin voluntar la o activitate, dar ce-mi iese ?
Știați că … Siguranța alimentelor din meniul copiilor
Atunci activitatea nu este o activitate de voluntariat. Voluntariatul este reglementat și totodata are și un beneficiu direct concret, real și pe termen lung. Aduce cunoștințe, mai ales tinerilor, experiență și vechime, conform legii, așa că la întrebarea: “mie ce imi iese ?` raspunsul este: ‘iți iese chiar foarte mult`, așa că este nevoie de implicare și în campaniile de ecologizare și în cele de sprijinire a persoanelor vârstnice sau a copiilor , a celor cu o stare materială precară , a persoanelor cu dizabilități, dar și în partea de educație, și în cea de protecția consumatorilor , așa că asteptăm voluntari alături de InfoCons pentru că împreună să putem schimba România și să avem consumatori mai educați, mai informați, cu acces la informare și informației, dar și produse mai bune, mai calitative în raft și totodată în CV-ul fiecărui voluntar, partea de implicare în activitățile sociale, aduce un plus enorm atât la angajare cât și la aplicarea pentru universitate.
Știați că … Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii
Separat partea de practică obligatorie în multe facultăți, de multe ori devine doar ceva ce trebuie bifat și atât. O greșeală enormă care înseamnă doar că studentul care face așa ceva dar și profesorul coordonator și firma sau instituția sau ONG-ul care acceptă doar să dea un certificat de practică fără a se face practică , se fură pe ei înșiși, pentru că mâine vom avea absolvenți fără experiență practică în domeniul respectiv, oameni nepregătiți pentru inserția socială pe piața muncii și astfel o Românie mai neproductivă, deci produse necalitative și consumatori nemulțumiți.
Așa că practica are un impact direct pentru fiecare dintre noi și este o problemă și de protecția consumatorului .
Știați că … Ce fac dacă a ajuns coletul deteriorat ?
Vă așteptăm alături de echipa InfoCons să faceți practică reală, să dezvoltați mișcarea și mijloacele de informare, cercetare, testare și evaluare , de produse și servicii și chiar șansa unui post, pentru că în echipa InfoCons sunt mulți colegi care au început ca voluntari, au facut și practică și s-au angajat până la sfărșit, așa că de ce nu o implicare reală, concretă și alături de noi ?
Sorin Mierlea – Președinte InfoCons
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro