Descarcă albumul 100 de ani construiți în București (Google Drive)

 

„Cultură ! Artă ! Literatură ! Muzică ! Pictură ! Sculptură ! Oare le înţelegem adevărata valoare ? Sunt cuvinte pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem , le utilizăm într-o formă sau alta în activităţile pe care le desfășurăm în fiecare zi . În contextul în care de 17 ani suntem cetăţeni ai Uniunii Europene, știm să valorificăm drepturile pe care le avem și înţelegem necesitatea de a ne dezvolta personal și profesional în sensul culturii?

Potrivit definiţiei date de UNESCO, cultura înseamnă o serie de caracteristici distincte specifice unei societăţi sau unui grup social în termen spiritual, material, intelectual sau emoţional. Din acest motiv, cultura trebuie înţeleasă, promovată și respectată, ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educaţie și înstrucţie, în familie, în școală etc.), participare pasivă (consumator de artă) sau activă la actul de creaţie (valorificarea înzestrării native), dar și respectarea dreptului de proprietate intelectuală (reglementat prin legi). De-a lungul istoriei omenirii, tot ceea ce rezistă și se păstrează în memoria colectivă este reprezentat de artă și cultură, indiferent de forma de materializare a acestora.”

Sorin Mierlea , Președinte InfoCons (2024)

 

InfoCons – Organizatie Europeana pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International , membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori , avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : secretariat@infocons.ro